Как да почистим пералнята си?

Как да почистим пералнята си?

Мръсотията от дрехите, кърпите и чаршафите ви се натрупва с времето във вашата пералня. Без редовно почистване, уредът може също да съдържа остатъци от перилен препарат, отлагания от твърдата вода и плесен. Това предизвиква появата на лоша миризма.

И така, как да премахнете лошата миризма от пералнята си? Препоръчва се да почиствате пералнята си на всеки шест месеца, за да избегнете всякакви проблеми.

Ако вашата перална машина има функция за самопочистване, изберете този цикъл и следвайте инструкциите на производителя, за да почистите вътрешността на машината. В противен случай можете да използвате този прост процес от три стъпки, за да премахнете натрупването в маркучите и тръбите на пералната машина и да гарантирате, че дрехите ви остават свежи и чисти.

Стъпка 1: Пуснете горещ цикъл с оцет

Пуснете празен цикъл на висока темпертура, използвайки две чаши бял оцет вместо препарат. Добавете оцета към дозатора за перилен препарат. Комбото с гореща вода и оцет премахва и предотвратява растежа на бактерии. Оцетът може също така да действа като дезодорант и да неутрализира миризмите на мухъл.

Стъпка 2: Изтъркайте пералнята отвътре и отвън

В кофа или мивка наблизо смесете около 1/4 чаша оцет с литър топла вода. Използвайте тази смес, плюс гъба, за да почистите вътрешността на машината. Обърнете специално внимание на дозаторите за омекотител и перилен препарат, вътрешността на вратата и около отвора на вратата. Ако вашият дозатор за препарат е подвижен, накиснете го в оцетната вода преди търкане.

Стъпка 3: Стартирайте втори горещ цикъл

Пуснете още един празен цикъл на висока температура без препарат или оцет. След като цикълът приключи, изтрийте вътрешността на барабана с кърпа от микрофибър.

Публикувано на 01.09.2020 Полезни съвети 0 2124

КоментирайОтговори

Трябва да сте регистриран потребител за да коментирате.
Сравни 0
Prev
Next

Няма продукти

Да бъде премахнато Доставка
0,00 лв ДДС
0,00 лв Общо

Плати